Vaš nalog

Korisničko ime:

Lozinka

Najčešće postavljana pitanja


Q: Kako mogu da ažuriram moj sajt hostovan kod Hemo.Net-a?
A: Pri uplati hosting paketa, odredili ste koji username koristite za ažuriranje web sajta. Koristeći taj username, iz odgovarajućeg FTP klijenta konektujte se na hosting.hemo.neti videćete Vaš web sajt.

Q: Šta je to Wireless Internet ili WiFi?
A: Wireless je sistem bežicne racunarske mreže koja za prenos informacija i podataka koristi radio talase. Wireless mreža je zasnovana na IEEE 802.11x standardu, i radi u frekventnom opsegu 2,4 / 5 GHz sa veoma malim snagama koje su reda ispod 50mW (podsecamo da obicni mobilni telefon radi sa snagom od 2W sto je 40 puta vece od 50mW). Kao takva mreža je potpuno uskladena i sa svim evropskim normativima o uticaju na coveka, kao i svim tehnickim uslovima.

Q: Šta je potrebno da bi preko HemoNet-a ostvario Wireless pristup Internetu?
A: Neophodni uslovi da biste preko nas ostvarili Wireless Internet konekciju su:
1. Da budete u zoni pokrivenosti neke od naših baznih stanica. Položaj naših baznih stanica možete videti ukoliko kliknete na ovaj link.
2. Da postoji optička vidljivost sa našom baznom stanicom, bez ikavih prepreka.
3. Da imate eksternu (spoljašnju) antenu, usmerenu u pravcu naše bazne stanice.

Q: Stekli su se gore navedeni uslovi. Šta mi je potrebno od opreme?
A: Potrebno je da imate neku od sledećih kombinacija:
• Access Point + Mrezna karta (Ethernet port) - jedan računar
• Access Point + ruter - ukoliko imate lokalnu mrežu
• Preporučujemo da dužina kabla koja vodi do antene bude maksimum 5 metara.

Q: Imam lap-top (prenosivi računar) sa ugrađenom Wireless karticom i hvatam vaš signal. Mogu li da se povežem na Internet?
A: Wireless kartice u prenosivim računarima imaju suviše malu snagu signala koji emituju. To što vi registrujete našu baznu stanicu, ne znači da će ona registrovati vašu wireless karticu. Da biste ostvarili vezu sa Internetom neophodno je da postavite eksternu antenu, odnosno Access Point, koji će se povezati na našu baznu stanicu, a vi ćete preko njega ostvarivati pristup Internetu.

Q: Otvorio sam nalog i uplatio Internet. Šta mi je još potrebno?
A:Da bi vaš nalog bio aktiviran neophodno je da nam dostavite i MAC (fizičku adresu) uređaja koje imate. MAC adresa je u prenesenom znacenju JMBG vašeg racunara,odnosno vaše wireless kartice ili vaše mrežne kartice. MAC adresa je jedinstveni broj i ne postoje dve iste MAC adrese bez obzira da li se radi o wireless kartici, lan kartici ili access pointu. Fizičku adresu Access Pointa, i rutera možete naći na samom uređaju, ili na kutiji u kojoj je uređaj bio upakovan. Fizičku adresu mrežne ili wireless kartice možete saznati (pod Windows OS) ako odete na START -> Run -> (otkucate) Cmd -> Ok . U prozoru koji vam se otvori kucajte: ipconfig /all MAC adresa se u ovom slučaju zove Physical Address i sadrži 12 alfanumerika uparenih po dve sa srednjom crtom između. (xx-xx-xx-xx-xx-xx).

Q: Vršite li nekakva ograničenja po pitanju filtriranja portova i odnosa Download/Upload?
A: Na našim wireless konekcijama ne vršimo filtriranje portova. Dakle, moguće je korišćenje svih Internet protokola uključujući i P2P.

Q: Wireless konekcija mi puca i ne postižem uvek maksimalnu brzinu?
A: Ukoliko ste zaključili iz korišćenja P2P programa da vam je Download/Upload loš, napominjemo vam da zbog specifičnosti ovog protokola on ne može biti merodavan za procenu brzine.
Razlozi za nepostizanje maksimalne brzine mogu biti sledeći:

• slaba/nekvalitetna/loše postavljena korisnička oprema

• prevelika udaljenost korisnika od bazne stanice

• smetnje koje korisnici iste bazne stanice prave jedni drugima

• smetnje koje ostali wireless signali (drugi provajderi, privatne mreže...) prave našim korisnicima

• vremenski uslovi i temperatura – slabljenje signala u interkonekcijskom kablu (antena-AP) usled kondenzacije u spojevima/konektorima tj. nedostatak termobužira na istim..

• raznorazne druge smetnje u etru, kao i kombinacija ovih razloga

• računar zaražen malicioznom software-om ( virusi, spyware, malware...) U ovim slučajevima možemo samo da vas posavetujemo da proverite svoju opremu i računare, eventualno nabavite bolju opremu, ili izdignete antenu na višu tačku. Bilo koja akcija od pomenutih bi trebalo da ima nekog efekta, ali i dalje nije garancija boljeg/zadovoljavajućeg linka.